Linkblog

Nagy számok törvénye

2012.09.25. 16:42 troyka

Csak a miheztartás végett, néhány száraz adat, hogy mire is akarok vállalkozni. Egyelőre a legrövidebb, legkönnyebb útvonallal fogok foglalkozni, de itt is elég vad számok fognak mindjárt napvilágra kerülni:

A kör neve: CCC: Courmayeur - Champex - Chamonix
Táv: 99km
Szintemelkedés: 5950m
Szintidő: 26 óra

Egy másik kör neve: Margitsziget-kör (röviden: szigetkör)
Táv: kb. 5300m
Szintemelkedés: kb. 13m
Szintidő: természetesen itt nincs

Akkor jöjjön a számológép!

  • A CCC nagyjából 17 szigetkör. Eddig egyszer futottam 5 szigetkört egyszerre, abból is az utolsó minden volt, csak rendes futás nem.
  • Ugyanez az összehasonlítás szintben mérve: Egy CCC felér 458 szigetkörben megbúvó szintemelkedéssel. De ne sarkítsuk ki ennyire, nézzük mondjuk a Gellért-hegyet, amire mostanában futottam többször is. A gps alapján ez nagyjából 140m emelkedés. Ha így nézzük, csak 48-szor kell felfutnom a hegyre, és meg is vagyok. Sokkal barátibb, nemde?
  • Ha kihajtogatjuk a szigeten lévő rekortánt, és élére állítjuk, még akkor sem éri el a CCC-ben teljesítendő emelkedők magasságát.
  • Hogy még jobban el tudjuk képzelni ezt a mennyiségű szintet: A Mount Everest alaptábora tengerszinttől számítva kb. 5100m-en van.
  • Összehasonlításképp: A Kinizsi 100-as, amin tavasszal indulok majd csapattársakkal, ugyanekkora távon feleannyi szintet tartalmaz (közel ugyanakkora szintidővel), mint a CCC. Pedig az sem egy leányálom, úgy tudom.
  • A Gellért-hegyi futásaim adatai alapján, ha holnap nekiindulnék a CCC-nek, akkor 38400 kalóriát égetnék el. Ez egészen pontosan 256 óriás túrórudinak felel meg. Már tudom, mit fogok vinni a versenyre!
  • Nemzetközi szervezetek szerint a 100km-es magasság az, ahol az űrrepülés kezdődik.
  • Akárhonnan is nézzük, 99km és 5300m szint gombócból is sok. Nem elfeledve, hogy ez a legrövidebb táv az UTMB távok közül. A többibe most bele sem gondolok.

Nos, a feladat adott. Ennek jegyében most indulok a szigetre, és futok legalább egy kört, és ezzel együtt beleteszek a lábaimba újabb kőkemény 13 méternyi szintemelkedést. 
Hajrá!

Szólj hozzá!

Címkék: számok

A bejegyzés trackback címe:

https://copper.blog.hu/api/trackback/id/tr114801936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása